Dierenartsen

Dierenartsen en therapeuten 

1 + 1 = 3

In de jaren dat ik in de dierenbranche werk heb ik een groot netwerk opgebouwd. Op deze pagina staan een aantal medisch specialisten naar wie ik graag doorverwijs. 

Dierenartsen

Anneke Schellingerhout

Jyoti - Holistische praktijk

Na haar afstuderen aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, is zij gepromoveerd op het gebied van voeding en heeft zij tal van opleidingen en cursussen gedaan. Anneke werkt als dierenarts bij Jyoti vooral met osteopathie, chiropractie, IMT, fasciale manipulatie, acupunctuur, laser, NES Health, (Chinese) voeding, orthomoleculaire supplementen, Chinese en Westerse kruiden en homeopathie.

Daarnaast is zij eigenaar en hoofddocent van Supple Spine Institute, opgericht om onderwijs te geven in manuele technieken.

https://jyoti.nl/

Caspar Broekman

Alternatieve diergeneeskunde

Gediplomeerd dierenarts Caspar Broekman werkt vooral volgens niet-reguliere therapieën zoals acupunctuur, Chinese- en Westerse kruiden en bloesemtherapie.

 “Dieren reageren uitermate goed op een natuurlijke behandeling. Dat is voor mij de reden geweest waarom ik op deze manier ben gaan werken. Ik vind het ook beter bij mij als persoon passen en ik ben ervan overtuigd dat deze methode tevens beter is voor het dier.” – Caspar

Broekman is sinds 1997 werkzaam als reguliere dierenarts, sinds 2002 werkt hij ook met alternatieve methoden voor diagnose en behandeling. Sinds een paar jaar heeft Caspar een eigen kruiden mixen voor dieren onder de naam Krachtig Kruid.

 

Eduard Deckers

Freedom of Spirit - Joppe

Zoals velen onder ons heb ik mijn middelbare school doorlopen, heb een studie gedaan en ben gaan werken. Ik werd dierenarts. Eerst in loondienst, later in eigen praktijk en weer later voor de overheid.

En nu alweer geruime tijd in de praktijk, omdat het op enig moment weer begon te kriebelen. Ik wilde weer werken met mens en dier maar dan in een andere hoedanigheid. Misschien ook wel een beetje als een soort dierenarts. Maar meer nog als een Sjamaan, mij bewegend in de ontastbare werkelijkheid, op zoek naar het antwoord op de vraag wat maakt dat een dier iets gaat mankeren of zich op een bepaalde manier gaat gedragen?

Hoe verhouden wij ons ten aanzien van dit dier, en dier ten aanzien van ons? Is die verstandhouding voor eenieder wel gezond en zoals hij behoort te zijn? Beantwoord hij wel aan die oorspronkelijke oer ordening van mens en dier?

Als je mij anno 2023 vraagt wat mij het meest kenmerkt, dan is het niet mijn portretfoto, dan is het de omslagfoto van de adelaar. Vanuit sjamanistische perspectief is hij mijn krachtdier. Als het echt spannend wordt of ingewikkeld tijdens een heling, haal ik hem erbij en draag ik het stokje over. Hoog in de lucht, alles ontstijgend, met overzicht en inzicht, met een scherp oog van dat wat gezien en geheeld mag worden.

Het bijzondere van mijn werk is dat het niet meer voelt als werk. Dit is wat ik te doen heb, mens en dier weer terug laten keren naar hun ware natuur. Ieder voor zich en in verbondenheid. Het is werk waar ik dagelijks dankbaar voor ben.

 

 

Dietske Dijkman

Dierenwerkplaats

Dietske Dijkman is de drijvende kracht achter Dierenwerkplaats:  “Ik adem dieren, ik kan met ze lezen en schrijven en voel ze goed aan. Op de boerderij, waar ik nu nog steeds woon en werk, ben ik opgegroeid tussen dieren. Elke dag ging ik bij al onze dieren langs en vroeg ik ze of ik iets voor ze kon doen. Daar heeft waarschijnlijk mijn hooggevoeligheid zich ontwikkeld en lukt het mij bijna altijd om het vertrouwen van een dier te winnen. Zo voel ik aan wat een dier nodig heeft.”

Wat kenmerkt Dietske?

  • Hooggevoeligheid voor dieren.
  • Daadkrachtig en deskundig. Raakt nooit uitgeleerd.
  • Gaat altijd op zoek naar de oplossing voor het individuele dier.
  • Optimisme en idealisme gekoppeld aan een gezond en praktisch verstand.

Waar staat Dierenwerkplaats voor?

Elk dier heeft recht op vroegtijdige hulp om klachten te voorkomen of te verhelpen. Goede zorg voor dier en de natuur draagt bij aan een gezonde wereld. Een veterinair natuurgeneeskundige maakt gebruik van wat de natuur biedt om een dier happy en gezond te houden.

Dit doet Dietske ook:

  • Bijenveldjes (www.bijenstrook.nl)
    Bijen zijn van levensbelang. Met het verspreiden van kennis, het promoten en aanleggen van bijenveldjes én de verkoop van bloemenzaden speciaal voor bijen draagt Dietske samen met haar partner Michel hun steentje bij aan een gezonde aarde.

https://www.dierenwerkplaats.nl 

Viviane Miellet

Andere Dierenarts

Viviane is van jongs af aan geïnteresseerd in de ‘medische kant’ van het leven. Ze heeft ruim 11 jaar als allopathische dierenarts (voor gezelschapsdieren) gewerkt. Sinds zeven jaar is ze als complementair werkend dierenarts werkzaam. Haar interesse in Oosterse werkwijzen, voor zichzelf en anderen, omvat meerdere terreinen zoals Tao, Yoga, Krijgskunsten, Mindfulness, div. Manuele technieken, TCVM, Chinese kruiden, voeding, en ook Theta-Healing en andere “energie” methodes.

Als dierenarts behandelt ze dieren met een zachte manuele therapie en acupunctuur/acupressuur.
Voor haar is het leven een continue “herinnering” van dingen die we eigenlijk al weten (wat je ook kennisverdiepen kunt noemen).

Door een groot empathisch vermogen, geduld, rust en volledige focus is ze in staat het zelfhelend vermogen van het lichaam van de cliënt aan te spreken.
Ze volgt haar passie, c.q. levenspad, door dit breder neer te zetten samen met haar collega Tynke de Winkel omdat gedrag en gezondheid zeer nauw verbonden zijn. Juist door de combinatie van Westerse inzichten met de Oosterse wijsheid kunnen mens en dier comfortabeler en gezonder leven. Dat is wat ze een ieder toewenst.

https://anderedierenarts.nl

Annemerijn Laan

Annemarijn Laan

De passie voor dieren zat er al vroeg in, als kleuter ging ik al mee tijdens het mennen met de Welsh-pony’s van mijn opa, en toen ik eindelijk 8 jaar werd, was ik iedere dag op de manege te vinden. Het begin van een leven lang tussen en op de paarden.

Na het gymnasium ben ik gestart met de opleiding humane fysiotherapie met als uiteindelijk doel dierfysiotherapeut te worden.
Sinds mijn afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam in 2000 werkte ik in een grote humane fysiotherapiepraktijk in Amsterdam met als specialisatie oedeemtherapie.
Als humaan fysiotherapeut was ik BIG-geregistreerd en aangesloten bij KNGF, NVFL en MLDV. Door de jaren heen heb ik meerdere cursussen en nascholingen gevolgd en dit proces van leren stopt natuurlijk nooit.

Na de eerste jaren in de humane praktijk, waarin ik de nodige ervaring en ‘fingerspitzengefuhl’ kon opbouwen, groeide het gevoel dat de gereedschapskist van een fysiotherapeut voor mij te beperkt is.
Ook wilde ik graag de frisse buitenlucht in met mijn laarzen aan, en van mijn passie mijn beroep maken. Zo kwam ik terecht bij osteopathie voor dieren en de eerste module bij ICREO was een openbaring voor mij: alle puzzelstukjes vielen op hun plaats.

https://www.annemarijnlaan.nl/

Jacha Heukels

Orthomanueel dierenarts

 

Winkelwagen