Hondenscholen

Van puppyles  tot behendigheid

1 + 1 = 3

In de jaren dat ik in de dierenbranche werk heb ik een groot netwerk opgebouwd. Op deze pagina staan een aantal hondenscholen waar ik goede ervaringen mee heb. 

TIP: bezoek meerdere hondenscholen voordat je op les gaat!

Hondenscholen

Hondenschool Van Stal

Boukje van Hilst


Bij Hondenschool Van Stal is hondentraining niet alleen je hond te leren zitten, of een bepaald commando’s (signaal) aan te leren. We kijken verder dan dat. Omgaan met de dagelijkse prikkels van het leven is voor veel honden moeilijk. Zowel enthousiaste honden als bijvoorbeeld angstige honden hebben niks aan alleen een ‘zit’ aanleren. Zij moeten leren omgaan met de druk van de maatschappij. 

We leren jou te kijken naar je hond, zijn emoties, zijn lichaamstaal en zijn behoefte. Als je het complete plaatje kunt zien, dan krijgt hondentraining opeens een ander gezicht en jij krijgt inzicht in je hond. 
https://www.vanstal.nl

 

SamenWelzijn – Hondenschool en Gedragscoaching richt zich op datgene wat, naar onze mening, altijd centraal moet staan; het Welzijn van de hond én de eigenaar.  Je bent welkom met jouw pup maar ook met jouw puber, buitenlandse hond en / of herplaatser!  Met of zonder rugtas. Er wordt niet gediscrimineerd op ras, iedereen is welkom!  Honden training, kennis delen en eigenaren begeleiden om het beste uit de hond en de combinatie te halen is datgene wat wij het liefste doen.

SamenWelzijn heeft twee takken: De HondenSchool en Gedragscoaching. Beide takken focussen zich op de onderliggende emotie, rugzak en leerprincipes van de hond.  

Melanie Piek
www.hondenschoolsamenwelzijn.nl

De Hondenjuffrouw

Didi van Denderen

Ik ben Didi, geboren en getogen in 1997 in Amstelveen. Vanaf jongs af aan heb ik een grote liefde voor honden en een droom om een eigen dierenasiel te starten. Naast mijn algemeen dierverzorging opleiding aan het Aeres Barneveld heb ik gekozen voor de specialisatie asiel,pension en kennel waarbij ik ook het honden en kattenbesluit heb behaald, met onwijs leuke stageplekken en vele honden in handen hebben gehad. Met mijn vorige en huidige honden heb ik onwijs veel trainingen gedaan waar ik onwijs veel plezier uit haalde.

Regelmatig kreeg ik van vrienden, kennissen of mensen op straat, hulpvragen met betrekking tot hun hond en training. Daarom heb ik toen besloten om bij de Martin Gaus Academie de opleiding tot Kynologisch Instructeur te volgen.

Na geruime tijd bij een hondenschool werkzaam en mede eigenaar te zijn geweest, besloot ik dat het tijd was om het zélf te doen, hieruit is De Honden Juffrouw geboren en hoop ik een hoop eigenaren met hun 4voeter blij te kunnen maken dat wat ik het liefste doe: verschillende trainingen en adviezen geven met welzijn van de hond voorop.

Verder onderhoud ik mijn kennis, door regelmatig verschillende bijscholingen en opleidingen te volgen, die alles te maken hebben met hondengedrag en training.

Bij De Honden Juffrouw staat positief trainen centraal bij alles wat wij aanbieden, zowel de cursussen , privélessen, huis consulten en onze uitlaatservice! Ongewenst gedrag voorkomen en gewenst gedrag belonen! Het positief trainen is in het belang van het welzijn van de hond.

Hondwaardig - Zaandam

Anouk van Oudvorst

Mijn naam is Anouk van Oudvorst en ik ben kynologisch instructeur bij hondenschool Hondwaardig in Zaandam. Op dit moment woon ik samen met mijn vriend, onze Rhodesian Ridgeback honden Sjeff, Luna en onze oosterse korthaar poes Loes. 

Begin 2019 ben ik begonnen aan de opleiding Kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie. Tevens ben ik dat jaar begonnen bij Daphne van Hondendagopvang Twiske. Het afronden van de opleiding, het volgen van verschillende cursussen en workshops en de ervaring op de dagopvang, hebben ertoe geleid dat ik in 2020 samen met Daphne een hondenschool ben gestart. 

Met in het achterhoofd onze eigen ervaring en de missie die wij hebben, hebben we een uniek concept bedacht waardoor hond en eigenaar op professionele basis begeleidt worden in de trainingen die wij bieden. 
https://www.hondenschoolzaanstreek.nl

PawFive is opgericht door Masha Gubkina (MSc, BSc). Masha is een gedreven vrouw met een passie voor honden. Met het oprichten van ‘PawFive’ combineert Masha haar expertise op het gebied van honden en zakelijke dienstverlening.

Masha heeft een master Sociologie behaald en jarenlang in de zakelijke dienstverlening gewerkt. Na een tijdje besloot Masha haar passie voor honden en hondengedrag te gaan ontwikkelen. Ze begon met werk als hondenuitlaatster, hondenoppas en assisteerde een hondencoach tijdens gedragstherapie bij klanten aan huis. Daarna heeft Masha 1,5 jaar stage gelopen en gewerkt, als coach en hondentrainer bij Hondenschool OhMyDog in Den Haag. Ondertussen breidde Masha haar kennis en ervaring op hondengebied uit door diverse opleidingen, cursussen en workshops te volgen, zowel alleen als met haar twee honden. Ze heeft o.a. een BAT-cursus gevolgd met één van haar eigen honden.
https://pawfive.nl

Ferry Vierveyzer

Dogs Rules - Zwolle

Ik ben een van de oprichters en instructeurs van Dogs Rules. Mij kom je uiteraard tegen op ons trainingsveld, daarnaast doe ik de privé trainingen en gedragstherapie binnen onze hondenschool.

In 2014 heb ik het diploma kynologisch instructeur behaald (in 2019 gecertificeerd door Martin Gaus) en in 2015 ben ik begonnen met les geven aan cursisten met verschillende type hondenrassen in groepsverband, daarbij ook met honden die afkomstig zijn uit het buitenland en de zogenoemde HR-honden.
http://dogsrules.nl

Jeroen Oomen

Kynologisch Nederland

Ik ben Jeroen Oomen, trainer van honden en van mensen. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met het begeleiden van mensen met hun hond, vanuit deze ervaring heb ik inzicht gekregen in gedragspatronen. Waar honden in hun gedrag enigszins voorspelbaar en consequent  zijn, lijken mensen zo veranderlijk als het weer. Dit heeft mij gemotiveerd om mijn focus te verleggen naar het begeleiden van mensen, iets waar ik enorm veel energie uithaal.

Ik train honden en mensen, altijd op maat. Voor elk probleem of belemmering is er een oplossing, zelfs het ‘probleem’ accepteren kan tot succes leiden. Met dit principe als basis heb ik vooraanstaande functies kunnen uitoefenen in ‘hondenland’ en ben ik werkzaam geweest als trainer / coach in het bedrijfsleven. Tegenwoordig geef ik lezingen, trainingen en workshops, op locatie en bij Kynologisch Nederland.
www.kynologischnederland.nl

Wenda Las van Bennekom

Molosser Training Center

Wenda is Kynologisch instructeur en gedragstherapeut, hiernaast was zij tot 2018 als docent verbonden aan het kynologisch opleidingsinstituut voor instructeurs O&O. Zij was tevens voorzitter van deze vereniging. Inmiddels is zij verbonden aan de Prins/Edupet Academie, waar zij naast docent ook schrijver is voor aan aantal modulen. Hiernaast werkt zij samen met Eduvet www.eduvet.nl

Sinds 2020 is zij eigenaar van het Molosser Training Center. Hét kenniscentrum voor Hoog Risicohonden. Naast het geven van kennis,  worden hier, binnen en veilige setting, trainingen gegeven om eigenaren te leren hun honden, op een veilige en verantwoorde manier, door de maatschappij te leiden.  Hier leidt zij ook aankomend instructeurs op om zich te bekwamen in het omgaan met deze honden.

Vanaf 2022 is zij een van de leden van D.I.T.  Dog behavior Interventie Team. Een team dat niet alleen een second opinion wil kunnen geven aan eigenaren met hun hond bij inbeslagname, maar ook een compleet traject waarin zowel hond als baas worden begeleid.  
https://www.molossertrainingcenter.nl

Mijn naam is Sonja Verhoef. Ik geef dagelijks de groepslessen binnen Coachjehond. Mijn focus is om honden op een leuke manier op te voeden en te trainen. Belangrijk daarbij is het geven van grenzen. Je leert je hond binnen die grenzen na te denken. Naast de groepslessen werk ik drie dagen per week binnen mijn gedragspraktijk, waarin ik mensen help die met hun hond tegen problemen aanlopen. Een belangrijk onderdeel van mijn lessen is rust.

Ik deel je graag mijn kennis en ervaring. Leer ook hoe je met vriendelijke methodes je hond tot rust kunt krijgen. Tijdens mijn lessen doe ik vaak de oefeningen voor. Zo zie je direct hoe een oefening gaat. Ik kijk met je mee naar het gedrag van je hond en manier van begeleiding: wat zijn de voordelen en nadelen van een methode? Welke past bij jou?

Sonja Verhoef
www.coachjehond.nl

Hondenles.nl - Amstelveen

Maaike Blankenzee

Lesaanbod 2023

Winkelwagen