Lesaanbod

Werkgebied: Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn

Opvoeding & training

Persoonlijk lesplan

Nieuw bij Hondenles.nl? Kies dan eerst voor een kennismakingsgesprek. Een eerste afspraak vindt plaats tijdens een wandeling of bij jou thuis, wat voor jou prettig is. Aan de hand van ons gesprek maak ik een persoonlijk lesplan. Iedere hond –  en mens – is uniek. Hondenles.nl werkt altijd met lessen op maat.

De privélessen bij Maaike zijn goed te volgen naast groepslessen bij een hondenschool.  Bij een hondenschool leer je de basis. Ik help jou, met persoonlijk advies, jouw hond nog beter te begrijpen. 

Alle lessen zijn zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt. Individueel, met een partner of als gezin.

* Op alle producten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Kennismaking

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we wat jij graag zou willen leren. Het is voor ons de voorbereiding op de eerste hondenles.

Puppyles

Gefeliciteerd! Er komt een pup in huis! Of je hebt jouw huisgenootje pas opgehaald. Een pup in huis is vaak een grote verandering. Slapen, spelen, zindelijk maken, socialiseren en opvoeden. Vaak krijgen puppyeigenaren veel ongevraagd en tegenstrijdig advies. Dit kan je doen twijfelen of je het wel goed doet. Graag help ik jou in deze drukke en bijzondere tijd, zodat jij en jouw hond samen een sterke band opbouwen.

Puberles

Hoera! Jouw schattige pup is nu een echte puber! Hij leert razendsnel en is al een echt gezinslid geworden. Maar, net als bij mensenpubers, kan deze periode een pittige tijd zijn. Jouw hond is niet meer afhankelijk van jou, maar leert in deze periode op eigen benen te gaan staan. Toch vindt hij sommige situaties erg spannend. Graag begeleid ik jou tijdens deze leuke, maar ook uitdagende, leeftijdsfase van jouw hond.

Wandelles

Je hond uitlaten in de buurt, naar het Amsterdamse bos of een lange strandwandeling. Veel hondenbezitters gaan regelmatig met hun hond op pad. Helaas zijn niet alle wandelingen even ontspannen. Het kan zijn dat jouw hond aan de lijn trekt, andere honden spannend vindt of achter fietsers aanrent en niet naar je terug komt als je hem roept. Samen met jou maak ik een lesplan op maat en help om met meer plezier te wandelen.

Clickerworkshop

De clicker is een handig hulpmiddel waarmee je jouw hond nieuwe dingen kan aanleren. Tijdens de workshop leer je hoe de clicker werkt en hoe leuk het trainen met een clicker kan zijn. Een clicker gebruik je om een hond een nieuwe oefening aan te leren, zodra de hond deze oefening begrijpt bouwen we het gebruik van de clicker weer af. Bijna alle honden vinden het super leuk om met een clicker te werken omdat ze worden uitgedaagd om na te denken. Twijfel je of een clickerworkshop iets voor jouw hond is? Neem dan contact met mij op via het aanmeldformulier.

Uitlaatservice - 1 op 1

Jouw hond krijgt tijdens deze een op een wandeling de volledige aandacht. Tijdens de wandeling kijk ik naar waar jouw hond behoefte aan heeft. Er is volop ruimte om te ontspannen door middel van snuffelen en indien gewenst kan ik met de hond trainen. Een korte wandeling in de buurt, een dag oppassen of een langere wandeling in de natuur: alles is bespreekbaar.

Wat mijn klanten zeggen

previous arrow
Static overlay
labrador retriever, dog, pet-1210559.jpg

Geduld en rust

“Met onze snelle, gevoelige en daardoor soms al snel drukke en wat gespannen Golden Retriever Jorres nu twee keer een les bij Maaike gevolgd. Hoewel al 10 jaar oud valt er altijd te leren, zo bleek maar weer! Zeker ook voor mij als ‘baas’. Ontspannen lopen aan de lange lijn is zoiets.
Met het geduld en de rust die Maaike uitstraalt, het leren ‘lezen’ van je hond en het gebruik van de snuffelbakken lukte dat goed. Hier gaan we mee verder!”

Remco
Golden Retriever Jorres
cocker spaniel, puppy, pet-2785074.jpg

Plezierig en ontspannen
“Op woensdag 8 september samen met Maaike een wandeling gemaakt met Izzy mijn Nederlandse schapendoes. Ze is aangevallen door een andere hond toen ze 5 maanden oud was en daarna was ze erg angstig voor andere grote honden. Ik heb veel goede tips gehad over het omgaan met de angst van Izzy. Het ging op een erg plezierige en ontspannen manier. Maaike heeft mij doorverwezen naar gedragstherapeut Vincent Oomen, hij helpt mij nu verder met het begeleiden van Izzy. We zijn nu een aantal weken verder en het gaat al veel beter.”

Carla
Hollandse schapendoes Izzy
Static overlay
french bulldog, dog, animal-4713013.jpg

Aandacht voor gedrag
“Inmiddels heb ik samen met mijn enthousiaste Chica een aantal erg leuke lessen van je gehad. Het was fijn dat je vertelde waarom we de oefeningen op een bepaalde manier moeten doen en ook de feedback na een oefening was erg prettig. De snuffelbakken voor de honden tijdens uitleg was echt super, Chica ontlaadde daardoor goed waardoor ze weer ontspannen was bij de volgende oefening. Er was sowieso veel aandacht voor het gedrag van de honden: waar dit vandaan komt en wat je er het beste mee kan doen. Ik heb weer een hoop geleerd! Leuke oefeningen en je hebt een hele fijne manier van les geven, we komen snel weer voor een les! Ga zo door!”

Femke
Labrador Chica
dog, animal, different eye colors-3360509.jpg

Terrastraining
“Rosa is van nature een geweldige en leergierige hond, maar toch waren er nog wat puntjes die niet helemaal goed gingen. Na een eerste ochtend met Maaike, waarin ze eerst Rosa heeft geobserveerd, maakten we samen een plan om op speelse wijze bij te leren. In de vervolgsessie heb ik geleerd wat ik goed en fout deed en hebben we samen de puntjes op de i gezet. Zo hebben we een plan gemaakt om Rosa te leren rustig te blijven liggen op een terras. Ik ben heel blij dat Maaike Rosa en mij zo goed heeft kunnen helpen.”

Jan
Labradoodle Rosa
Static overlay
dog, animal, different eye colors-3360509.jpg

Duidelijk en vriendelijk
“Vorige week heb ik een hondentraining bij je gevolgd en ik ben erg enthousiast over jouw manier van les geven. Je bent duidelijk en vriendelijk en straalt ook uit dat jij er zelf veel plezier in hebt. Je betrekt ons actief bij de les door de vragen die je aan ons stelt, bijvoorbeeld: wat zie je gebeuren bij de hond bij een bepaalde oefening. Wij hebben al veertig jaar honden en toch heb ik weer wat over hondengedrag geleerd wat ik nog niet wist!”

Liesbeth
TECKEL LLAIA
french bulldog, dog, animal-4713013.jpg

Clickerworkshop
“Ik heb een paar lessen gevolgd samen met mijn jonge Border Colli Max. De clicker vind ik super om mee te werken. Max had het al snel door. Ik vond het nog best lastig om zelf hond te spelen tijdens het oefenen met de clicker. Maar je hebt het erg goed uitgelegd. Je betrekt de baas goed bij de oefeningen. Het is niet alleen de hond die het moet leren. Ik ben trots op je!”

Marianne
Border Collie Max
next arrow

    Winkelwagen