Voor professionals

Opleidingen, workshops en lezingen

Voor professionals

Dierbare Ontmoetingen

Cindy van Dorst

Als jeugdhulpverlener werkte ik met honderden kinderen en hun papa’s en mama’s om ervoor te zorgen dat het weer gezellig werd thuis. Naast dit werk studeerde ik in 2010 af als hondengedragstherapeut.

Ik werd een gedragstherapeut met een specialisatie in de relatie tussen hond en kind: een hondengedragstherapeut met een ‘Nanny-expertise’. Ik merkte dat dit hondeneigenaren ontzettend aansprak. Ik wist kinderen te betrekken bij de hond op een manier die leuk en veilig was, zonder dat je de hele tijd streng hoefde te zijn.

Met grote regelmaat kwam ik ook bij gezinnen met een ‘bijter’ in huis. Honden die een kind hadden gebeten en daarom naar het asiel moesten of zelfs geëuthanaseerd werden.

Vreselijk vond ik dat, maar wat kon ik er aan doen? De ommekeer kwam toen mijn eigen hond uitviel naar een kind. Ik verloor al het vertrouwen in mijn hond en hield krampachtig kinderen op afstand. Wat had ik fout gedaan? En hoe kon ik voorkomen dat het ooit nog eens zou gebeuren?

Wanneer je wil lezen hoe ik het zelf heb aangepakt en hoe ik mijn klanten hierbij help nodig je uit om mijn gratis Ebook te lezen.

www.dierbareontmoetingen.nl

Dierentrainers Academie

Toinny Lukken

Het vak Dierentrainer is een uniek, niet alledaags beroep. Vaak werk je al in de dierenbranche en wil je je vaardigheden verbeteren.

De Dierentrainers Academie focust zich op de mentale en fysieke gezondheid van dieren. Dit doen we door het verbeteren van jouw kwaliteiten en vaardigheden als dierentrainer. Wil je meer leren over gedrag en welzijn verhogend trainen bij dieren? Meld je aan en leer de kneepjes van het vak als professioneel dierentrainer!

Toinny Lukken
www.dierentrainersacademie.nl

ACT!

Simon Prins

Simon Prins introduceerde operante conditionering in de wereld van de politiehondentraining. Hij traint al 25 jaar honden voor speciale operaties en gebruikt daarbij slimme trainingsapparaten zoals scent wheels die hij zelf ontwikkeld. Simon heeft veel honden en trainers van speciale eenheden getraind en gelooft dat wetenschap onze omgang met dieren kan verbeteren. Hij is spreker, auteur, innovator en reist over de gehele wereld waar hij met zijn eigen bedrijf Simon Prins ACT! zich richt op het coachen van dierentrainers. Simon heeft vele trainingsprotocollen ontwikkeld, verzamelt graag data en gebruikt dit om de training nog efficiënter en effectiever te maken. Waarbij het belangrijk vindt dat trainers niet alleen met hun hoofd maar zeker ook met hun hart trainen. Als je echt het volgende niveau met je hond wilt bereiken moet je een relatie kunnen opbouwen. Geen contract zonder contact is daarbij zijn slogan. Wil je meer weten over detectie? Bezoek dan zijn website voor meer inspiratie. www.simonprins.com

HondBewust

Edgar van de Kamp

Mijn naam is Edgar van de Kamp. Ik ben vader van vier kinderen en woonachtig in Lelystad.

In 2013 heb ik mijn diploma kynologisch instructeur behaald aan de Martin Gaus Academie, in 2017 gevolgd door het diploma kynologisch gedragstherapeut. In de afgelopen 10 jaar heb ik bij verschillende instanties werkervaring opgedaan, waarna ik in 2019 HondBewust ben gestart.

Vanuit 
HondBewust begeleid ik eigenaren in de relatie met hun hond en professionals bij hun werkzaamheden en nascholing. Ook beantwoord ik twee keer per week vragen van puppy eigenaren via het live YouTube kanaal van Puppygroep.nl.

Iedere eigenaar verdient een gelukkige hond en iedere hond verdient een gelukkige eigenaar!

Edgar van de Kamp
www.hondbewust.com

Pijn bij honden

Michelle Vrolijk

Mijn naam is Michelle Vrolijk, ik ben gediplomeerd hondengedragsdeskundige. Ik ben geboren in Amsterdam in 1963 en in 1974 naar Amstelveen verhuisd. Ik ben opgeleid tot en werkzaam als hondengedragsdeskundige. Ik heb diverse opleidingen gevolgd, onder andere bij Turid Rugaas en Sheila Harper. Ik heb hier veel geleerd over honden, maar ik heb ook breder leren denken en kijken.
Daarnaast volg ik regelmatig workshops, lezingen en seminars om mijn kennis verder te vormen en om up-to-date te blijven.

Veel gedragsproblemen bij honden ontstaan naar mijn ervaring (mede) door onopgemerkte pijn en ongemakken. Ik wil me inzetten dit te veranderen door het meer onder de aandacht te brengen. Om deze reden zijn er 3 basisopleidingen Pijn bij honden opgezet: deel 1, 2 en 3. 

https://michellevrolijk.nl

Lotte's Logica

Lotte Botter

Ik ben Lotte, woonachtig in het prachtige Zutphen en ik ben voedingsdeskundige voor mens en dier.
Spreken voor groepen en het overbrengen van kennis is iets waar ik enorm veel plezier aan beleef. Dit doe ik met veel liefde en overtuiging.
Wie mij ontmoet zal mijn liefde voor mens en dier, eten en gezondheid voelen. Ik ben een mens met een passie!

Educatie voor professionals

Ik verzorg onder andere:
– Trainingen over voeding en communicatie aan dierenartsen en assistentes
– Bedrijfstrainingen voeding, advies en verkoop, voor werknemers van voedingsfabrikanten, groothandels en dierenspeciaalzaken
– De particuliere opleiding tot voedingsdeskundige voor honden
 
Winkelwagen